25 octombrie 2018

Preşedintele CNN: Oficialii de la Casa Albă nu înţeleg gravitatea atacurilor lansate de împotriva presei

Mircea Olteanu

Oficialii de la Casa Albă nu înţeleg gravitatea atacurilor lansate de ei la adresa presei, a declarat Jeff Zucker, preşedintele televiziunii CNN Worldwide, după ce mai multe dispozitive explozive artizanale au fost trimise la lideri democraţi şi CNN, informează cotidianul The Washington Post.

Sursă foto: Mediafax

"Există o lipsă totală şi completă de înţelegere la Casa Albă cu privire la gravitatea atacurilor lor continue asupra presei", a afirmat Zucker.

"Preşedintele, şi mai ales secretarul de presă al Casei Albe, ar trebui să înţeleagă că cuvintele lor contează. Până acum, nu au demonstrat deloc că înţeleg acest lucru ", a adăugat preşedintele CNN.

Dispozitive explozive au fost trimise miercuri la vila soţilor Bill şi Hillary Clinton, la biroul lui Barack Obama şi la postul de televiziune CNN.

Preşedintele Donald Trump şi lideri republicani au condamnat dur tentativele de atacuri contra fostului preşedinte Barack Obama, a soţilor Clinton şi a postului TV CNN. Liderul de la Casa Albă a mai afirmat că "actele sau ameninţările de violenţă politică nu îşi au locul în Statele Unite".

Pe de altă parte, de-a lungul timpului, Trump a criticat în repetate rânduri instituţiile media care potrivit acestuia realizează "ştiri false", citând surse anonime ce exprimă opinii negative despre el, afirmând că jurnaliştii sunt "cea mai de jos formă a umanităţii" şi "duşmani ai poporului", iar presa este "periculoasă şi bolnavă" sau "dezgustătoare".