08 mai 2019

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a semnat un ordin care prevede o relaxare a legislaţiei privind armele de foc

Andrei Vacaru

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a semnat miercuri un ordin care va relaxa legislaţia referitoare la armele de foc, iar printre prevederile documentului se numără şi modificarea regulilor privind importurile de arme, potrivit CNN.

Sursă foto: Mediafax

De asemenea, oridinul semnat de Bolsonaro prevede şi o creştere a cantităţii de muniţie pe care o persoană o poate cumpăra anual. Astfel, documentul prevede că numărul de cartuşe pe care le poate achiziţiona într-un an creşte de la 50 la 5.000.

Liderul brazilian a anunţat semnarea decretului în cadrul unei conferinţe de presă şi a declarat că deţinerea de arme este un drept al cetăţenilor, însă aceştia trebuie să respecte anumite reguli. Relaxarea legilor referitoare la deţinerea de arme de foc a fost o promisiune de campanie a lui Jair Bolsonaro, notează CNN.

Printre modificări se numără simplificarea procedurii de transferare a proprietăţii asupra armelor, dar şi reducerea restricţiilor privind importurile de arme. Astfel, ordinul elimină prevederea legală conform căreia importurile de arme erau permise doar dacă nu existau modele similare produse în ţară.

Bolsonaro a mai semnat un decret privind armele de foc şi în ianuarie. Acesta prevedea relaxarea condiţiilor pe care trebuie să le îndeplinească cei care doresc să cumpere o armă. Ordinul semnat miercuri de preşedintele brazilian intră în vigoare în 30 de zile.