03 iunie 2019

Preşedintele american Donald Trump susţine că Rusia şi-a retras majoritatea oamenilor din Venezuela

Mircea Olteanu

Preşedintele american Donald Trump a anunţat că Rusia a informat Statele Unite că şi-a retras majoritatea oamenilor din Venezuela, relatează postul CBS News pe pagina electronică.

Sursă foto: Mediafax

În luna ianuarie, Juan Guaidó, preşedintele Adunării Naţionale din Venezuela, s-a autoproclamat preşedinte interimar al ţării, contestându-l oficial pe preşedintele Nicolás Maduro în contextul crizei politice grave. SUA şi mai multe state occidentale l-au recunoscut pe Guaidó, în timp ce Rusia a anunţat că în continuare îl consideră pe Nicolas Maduro preşedintele legitim al Venezuelei.

Potrivit presei internaţionale, agenţi paramilitari care efectuează misiuni secrete pentru Rusia au ajuns în Venezuela în luna ianuarie pentru a consolida dispozitivul de securitate al preşedintelui Nicolas Maduro în contextul protestelor opoziţiei susţinute de Statele Unite. Moscova însă a negat relatările în acest sens.

"Rusia ne-a informat că şi-a retras cea mai mare parte a oamenilor din Venezuela", a afirmat liderul american într-un mesaj pe Twitter, fără însă să ofere alte detalii despre acest subiect.