13 mai 2020

Preşedintele Afganistanului a ordonat reluarea operaţiunilor împotriva talibanilor şi altor terorişti. Peste 40 de civili omorâţi în atacuri teroriste, într-o singură zi. Unul dintre atacuri a vizat o maternitate

Florin Jipa

Preşedintele Ashraf Ghani a declarat că a ordonat reluarea operaţiunilor ofensive împotriva talibanilor şi altor grupări teroriste, după ce marţi au fost două dintre cele mai sângeroase şi inumane atentate, care au vizat un spital, inclusiv maternitatea, şi o ceremonie de înmormântare.

Sursă foto: Hepta

Cel puţin 40 de persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite în atacurile teroriste produse marţi în Afganistan, anunţă autorităţile de la Kabul, citate de agenţia Reuters.

Două explozii urmate de focuri de armă s-au produs la un spital situat în zona Dasht-e-Barchi din Kabul. Cel puţin 16 persoane, inclusiv doi bebeluşi din maternitatea unităţii medicale, au fost ucise în atac. Clinica atacată este administrată de organizaţia umanitară Medici fără Frontiere.

Un alt atac s-a produs la înmormântarea unui comandant de poliţie, în provincia Nangahar, în estul Afganistanului. La funeralii erau prezenţi oficiali guvernamentali şi parlamentari. Cel puţin 24 de persoane au murit, iar alte 68 au fost rănite în atentat.

Insurgenţii talibani susţin că nu sunt implicaţi în aceste atacuri. Organizaţia teroristă sunnită Stat Islamic, activă în provincia Nangahar şi în Kabul, a anunţat că s-a aflat în spatele atacului de la înmormântarea unui comandant de poliţie din Nangarhar, în estul ţării.