18 septembrie 2018

Premierul Viorica Dăncilă se întâlneşte marţi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker/ Întâlnirea de luni dintre cei doi, ratată

Petriana Condrut

Premierul Viorica Dăncilă se întâlneşte marţi cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit unor surse guvernamentale, discuţiile urmând să aibă loc în jurul prânzului.

Sursă foto: Mediafax

Sursele citate au declarat, pentru MEDIAFAX, că discuţiile vor avea loc înainte de ora 15.00, ulterior Viorica Dăncilă având pe programul oficial stabilită întrevederea cu premierul Republicii Polone, Mateusz Morawiecki.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker se află de luni în România, unde participă la Summit-ul Iniţiativei Celor Trei Mări.

Luni seara, premierul Viorica Dăncilă a ratat întâlnirea cu preşedintele Comisiei Europene, care trebuia să aibă loc pe Aeroportul Băneasa.

Guvernul a explicat ulterior că avionul oficialului european a aterizat mai devreme, dar şi că ofiţerii SPP au preluat coloana de la scara avionului şi au plecat direct la hotel.

Surse au declarat pentru MEDIAFAX că Jean-Claude Juncker a fost cel care a decis momentul plecării de pe aeroport şi că protocolul Executivului se afla la aeroport la momentul aterizării aeronavei.