24 aprilie 2019

Premierul Viorica Dăncilă, mesaj de Ziua Forţelor Terestre: Armata României a fost şi va rămâne un pilon al societăţii

Diana Grigore

Premierul Viorica Dăncilă a transmis, marţi, un mesaj cu prilejul Zilei Forţelor Terestre, în care arată că Armana României a fost şi va rămâne un pilon al societăţii. Ea a felicitat militarii pentru modul în care duc la bun sfârşit misiunile.

Sursă foto: Mediafax

„De Ziua Forţelor Terestre aduc un omagiu memoriei eroilor căzuţi la datorie şi tuturor veteranilor de război care au slujit cu credinţă şi onoare naţiunea şi statul român. Armata României, reprezentată majoritar de Forţele Terestre, a fost şi va rămâne un pilon al societăţii, cu merite incontestabile de-a lungul timpului, instituţie care se bucură constant de încrederea populaţiei”, a transmis Viorica Dăncilă, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Premierul i-a felicitat pe militarii români care şi-au dus la bun sfârşit misiunile încredinţate şi i-a asigurat pe aceştia că Guvernul îi va sprijini în continuare.

„Cu ocazia Zilei Forţelor Terestre ale Armatei României transmit gândurile mele bune, recunoştinţa şi admiraţia tuturor militarilor care, prin devotament şi sacrificiu, îşi dedică viaţa apărării cetăţenilor. De asemenea, adresez mulţumiri militarilor noştri care se află în teatrele de operaţii, unde, alături de partenerii din NATO şi Uniunea Europeană, contribuie la efortul de menţinere a păcii. Dăruirea şi profesionalismul militarilor români fac cinste României şi demonstrează, în fiecare zi, că ţara noastră este un aliat de nădejde al partenerilor noştri. (...) Vă asigur, încă o dată, că aveţi tot sprijinul meu şi al întregii echipe guvernamentale. Dragi militari din Forţele Terestre, vă felicit pentru modul în care vă duceţi la bun sfârşit misiunile încredinţate, vă urez -La mulţi ani!- şi un -Paşte fericit- dumneavoastră şi familiilor dumneavoastră!”, a mai transmis Dăncilă.

Şi preşedintele Klaus Iohannis a a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Forţelor Terestre, precizând că România beneficiază de o imagine bună datorită militarilor şi civililor, care au demonstrat spirit de sacrificiu, pregătire şi integrare exemplară în structurile Nord-Atlantice.