30 iulie 2019

Premierul Viorica Dăncilă, întrevedere cu omologul francez, Édouard Philippe

Ana Petrescu

Prim-ministrul Viorica Dăncilă a primit o invitaţie de la ambasadorul Franţei Michèle Ramis din partea premierului francez de a efectua o vizită de lucru în Franţa, informează Guvernul României.

Sursă foto: Mediafax

„În cadrul discuţiei au fost abordate atât subiecte privind cooperarea în context european, cât şi temele de interes pentru relaţia bilaterală. Astfel, a fost exprimată dorinţa continuării unei strânse colaborări pentru consolidarea agendei europene, inclusiv în contextul stabilirii noii arhitecturi a Comisiei Europene. Totodată, premierul român a subliniat interesul autorităţilor române pentru aprofundarea relaţiei româno-franceze şi pentru concretizarea demersului de actualizare a Foii de Parcurs a Parteneriatului Strategic”, arată Executivul român, într-un comunicat de presă remis MEDIAFAX.

Sursa citată mai precizează, că la întâlnirea ambasadorului Franţei la Palatul Victoria, aceasta i-a înmânat premierului Viorica Dăncilă „invitaţia transmisă de Edouard Philippe, prim-ministrul Republicii Franceze, de a efectua o vizită de lucru în Franţa”.