19 februarie 2019

Premierul pakistanez: Tensiunile cu India privind regiunea Kashmir pot fi aplanate doar prin dialog

Mircea Olteanu

Premierul pakistanez Imran Khan a declarat marţi că tensiunile cu India în legătură cu situaţia din regiunea disputată Kashmir pot fi aplanate doar prin dialog, avertizând că Pakistanul va riposta în cazul unui atac, informează postul BBC News.

Şeful Guvernului de la Islamabad a declarat că India a "lansat acuzaţii la adresa Pakistanului fără nici o dovadă", însă Islamabadul este dispus să coopereze cu Administraţia de la New Delhi în ancheta privind atentatul din Kashmirul indian, în urma căruia peste 40 de agenţi ai poliţiei paramilitare indieni au fost ucişi.

Atentatul a fost revendicat de gruparea militantă pakistaneză Jaish-e-Mohammad, oficial considerată drept organizaţie teroristă de Islamabad.

"Orice aventurism din partea Indiei care va ameninţa suveranitatea Pakistanului va fi întâmpinat în mod garantat cu o ripostă", a mai avertizat liderul de la Islamabad.

Peste 40 de agenţi ai poliţiei paramilitare au fost ucişi într-un atentat comis joi în Kashmirul indian, premierul de la New Delhi, Narendra Modi, a atribuit Pakistanului responsabilitatea pentru atentatul din Kashmirul indian, soldat cu 41 de morţi, avertizând că riposta armatei indiene ar putea fi "devastatoare".