15 noiembrie 2018

Premierul May prezintă în Parlamentul britanic detalii ale acordului de Brexit

Mircea Olteanu

Premierul britanic Theresa May prezintă parlamentarilor de la Londra detalii ale acordului de ieşire a Marii Britanii din Uniunea Europeană, înţelegere care deja a provocat demisia câtorva miniştri britanici, informează cotidianul The Guardian.

May a afirmat că Uniunea Europeană a făcut concesii şi susţine că nu a existat nicio alternativă la mecanismul de protecţie inclus în acord, element criticat de numeroşi politicieni conservatori.

May a mai afirmat că Uniunea Europeană nu va negocia un acord privind relaţiile viitoare fără un proiect de înţelegere privind ieşirea M.Britanii din UE.

Premierul britanic a mai declarat că au fost mulţi care i-au spus că ar trebui să renunţe la mecanismul de protecţie, dar susţine că asta ar fi un lucru "iresponsabil".

"Am o responsabilitate faţă de oamenii din toate colţurile ţării noastre şi intenţionez să onorez asta", a afirmat May în discursul său.

Premierul a mai afirmat că "libera circulaţie se va încheia odată pentru totdeauna", astfel că se va introduce un sistem de imigraţie bazat pe "contribuţia la Marea Britanie" a potenţialilor imigranţi.