02 decembrie 2018

Premierul israelain Netanyahu şi soţia sa ar putea fi inculpaţi pentru corupţie

Mihai Draghici

Poliţia israeliană a recomandat duminică inculparea premierului Benjamin Netanyahu şi a soţiei sale pentru acte de corupţie, o situaţie care va afecta din nou stabilitatea guvernului israelian, relatează publicaţiile Haaretz şi Times of Israel.

Sursă foto: Mediafax

În afară de Benjamin Netanyahu şi de soţia lui, Sara Netanyahu, Poliţia israeliană recomandă şi inculparea magnatului media Shaul Elovitch şi a soţiei sale, Iris.

Recomandările au fost formulate la finalizarea investigaţiei în "Cazul 4.000".

Aceasta este a treia investigaţie în cadrul căreia Poliţia israeliană recomandă inculparea lui Benjamin Netanyahu pentru corupţie.

Conform anchetatorilor, Benjamin Netanyahu este suspectat că a primit mită şi a intrat în situaţii de conflict de interese în luarea unor decizii în avantajul lui Shaul Elovitch, care a deţinut controlul asupra celei mai mari companii de telecomunicaţii din Israel, Bezeq, şi a site-ului de ştiri WallaNews. "Cazul 4.000" se referă la rolul pe care Benjamin Netanyahu l-a avut în perioada 2014-2017, când a deţinut funcţia de ministru al Comunicaţiilor (în timp ce era şi prim-ministru).

Situaţia riscă să afecteze din nou coaliţia guvernamentală fragilă din Israel.