04 iulie 2019

Premierul interimar al Marii Britanii a felicitat-o pe Ursula von der Leyen

Mircea Olteanu

Premierul interimar al Marii Britanii, Theresa May, a felicitat-o pe Ursula von der Leyen pentru faptul că a devenit prima femeie nominalizată la funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, informează site-ul Politico.eu.

Sursă foto: Mediafax

May a declarat că Guvernul de la Londra a jucat un rol "constructiv" în cadrul discuţiilor dificile privind pachetul de nominalizări la conducerea instituţiilor cheie ale Uniunii Europene.

"Acesta a fost un pachet susţinut de Marea Britanie şi este în interesul nostru naţional să avem relaţii constructive cu cei care sunt numiţi", a declarat May în Camera Comunelor.

Anul trecut, Ursula von der Leyen a declarat într-un interviu că "toţi pierdem" din cauza ieşirii Marii Britanii din UE.

Ea a pledat pentru o ieşire ordonată a Marii Britanii din UE, pe baza unui acord, însă a declarat că ar trebui luate măsuri de pregătire pentru eventualitatea unui Brexit fără un acord.

"La urma urmei, ceea ce este în joc este chiar fundaţia viitoarelor relaţii cu vecinul nostru, Marea Britanie", afirma von der Leyen.