13 mai 2024

Premierul britanic: Ameninţarea nucleară este la fel de periculoasă ca la criza rachetelor din Cuba

Petru Mazilu

Premierul britanic Rishi Sunak susţine că ameninţarea nucleară este mai periculoasă decât în orice moment de la criza rachetelor din Cuba. Sunak a mai avertizat că Marea Britanie se va confrunta cu o perioadă „periculoasă” în următorii cinci ani. Premierul a ţinut luni un discurs.

Sursă foto: Mediafax

Marea Britanie „se află la o răscruce”, a spus Rishi Sunak care a avertizat că „aproape fiecare aspect al vieţii britanicilor se va schimba” în următorii câţiva ani, potrivit Sky News.

Democraţia, societatea, economia ţării şi „cele mai grele întrebări despre război şi pace” sunt câteva domenii despre care premierul spune că se vor confrunta cu schimbări importante.

În ceea ce priveşte ameninţările globale, Rishi Sunak avertizează că lumea este mai aproape de un conflict nuclear. El a menţionat Rusia, Iranul, Coreea de Nord şi China drept state care ameninţă valorile Regatului Unit. Sunak a vorbit şi despre preşedintele rus Vladimir Putin despre care a spus că a dat dovadă de o „nechibzuinţă care ne-a apropiat mai mult de o escaladare nucleară periculoasă decât în orice moment de la criza rachetelor din Cuba”.