19 octombrie 2018

Prelungirea tranziţiei post-Brexit nu va rezolva problemele -oficial german

Teodora Marinescu

Uniunea Europeană şi Germania nu vor bloca prelungirea perioadei de tranziţie post-Brexit, dar o extindere a acesteia nu va rezolva singură toate problemele, a declarat vineri ministrul german pentru Afaceri Europene, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

"Dacă acest lucru va duce la rezolvarea problemelor şi dacă este nevoie de câteva luni suplimentare pentru a negocia detalii relaţiilor viitoare, atunci această decizie nu va eşua din cauza Uniunii Europene, sau din cauza Berlinului", a declarat Roth pentru postul german WDR.

"Dar o simplă extensie nu va rezolva problemele. Nu există încă nicio soluţie rezonabilă privind frontiera între Irlanda şi Irlanda de Nord".

Michel Barnier a afirmat miercuri seară că Uniunea Europeană şi Marea Britanie au nevoie de timp suplimentar în negocierile pe tema Brexit.

Mai multe surse comunitare, citate de presa germană şi britanică, au informat joi că Statele membre ale Uniunii Europene sunt dispuse să accepte prelungirea tranziţiei post-Brexit, o etapă în care relaţiile cu Marea Britanie vor fi neschimbate.