03 iulie 2019

Postul de comisar UE care era deţinut de Corina Creţu, preluat temporar de Johannes Hahn

Mihai Draghici

Preşedintele în exerciţiu al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a transferat comisarului Johannes Hahn postul de comisar european pentru Politici Regionale, în contextul demisiei Corinei Creţu.

Sursă foto: Mediafax

"În urma demisiei lui Andrus Ansip şi a Corinei Creţu din funcţiile deţinute în Comisia Europeană pentru a prelua mandatele de europarlamentari, preşedintele Juncker a decis să transfere temporar portofoliile lor vicepreşedintelui Maros Sefcovici şi comisarului Johannes Hahn", anunţă Comisia Europeană într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

"Andrus Ansip a fost până acum vicepreşedinte responsabil de Piaţa Unică Digitală, iar Corina Creţu era responsabilă de Politicile Regionale. Cu experienţa de vicepreşedinte pentru Uniunea Energetică şi de coordonator de proiecte, Maros Sefcovici are expertiza necesară şi conexiunile, fiind persoana ideală pentru asigurarea continuităţii în Piaţa Unică Digitală în mod temporar. Comisarul Hahn, responsabil de Politicile de Vecinătate şi de Negocierile pentru Extindere, a deţinut portofoliul Politicilor Regionale în mandatul precedent în cadrul Comisiei Europene, astfel că are cunoştinţele şi contactele necesare pentru gestionarea temporară a Politicilor Regionale", precizează Comisia Europeană.