23 septembrie 2018

Popularitatea preşedintelui francez Emmanuel Macron a scăzut în luna septembrie -sondaj

Teodora Marinescu

Popularitatea preşedintelui francez Emmanuel Macron a continuat să scadă în luna septembrie, după ce mai mulţi miniştrii din cadrul administraţiei sale şi-au prezentat demisia pe fondul scandalului Benalla, se arată într-un sondaj publicat duminică, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Doar 29% din persoanele întrebate în luna septembrie s-au declarat mulţumiţi de preşedintele Macron, spre deosebire de cei 34% care au răspuns pozitiv luna trecută, se arată în sondajul condus de Institutul francez pentru opinia publică (Ifop).

Sondajul a fost efectuat în perioada 14-22 septembrie, pe un eşantion de 1.964 de persoane.

Emmanuel Macron a câştigat alegerile din 2017 după ce a prezentat un proiect privind reformarea uneia dintre cele mai mari economii din zona euro. Cu toate acestea, mulţi alegători consideră că politicile lui Macron favorizează companiile.

Guvernul francez a fost aspru criticat după ce cotidianul Le Monde a difuzat imagini în care Alexandre Benalla, care a fost responsabil cu securitatea lui Emmanuel Macron în timpul campaniei prezidenţiale, agresa fizic un protestatar.