07 octombrie 2018

Poliţia turcă crede că un jurnalist saudit ar fi fost ucis în Consulatul saudit de la Istanbul-surse

Mircea Olteanu

Autorităţile turce cred că jurnalistul saudit Jamal Khashoggi, un critic proeminent al liderilor de la Riad, care a dispărut după ce a intrat în Consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul, a fost ucis în incinta consulatului, au declarat doi oficiali turci anonimi, potrivit agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

"Evaluarea iniţială a poliţiei turce este că dl. Khashoggi a fost ucis în Consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul. Credem că uciderea lui a fost premeditată şi cadavrul acestuia a fost mutat în afara consulatului", a declarat un oficial turc anonim.

Pe de altă parte, Arabia Saudită a catalogat drept nefondate zvonurile potrivit cărora Khashoggi ar fi fost ucis în incinta consulatului. Mai mult, o echipă de anchetatori saudite a sosit sâmbătă la Istanbul pentru a lua parte la investigaţia privind dispariţia lui Khashoggi.

Jamal Khashoggi, un critic proeminent al liderilor Arabiei Saudite, trăieşte în autoexil la Washington de teama autorităţilor saudite. Jurnalistul a dispărut marţi, după ce a intrat în Consulatul Arabiei Saudite de la Istanbul pentru a obţine documente necesare căsătoriei, a declarat logodnica acestuia, care îl aştepta în faţa reprezentanţei diplomatice.