19 martie 2019

Poliţia olandeză a reţinut trei suspecţi după atacul din Utrecht şi încearcă să stabilească natura incidentului

Mircea Olteanu

Poliţia olandeză a reţinut în total trei suspecţi în cazul incidentului armat de la Utrecht, soldat cu moartea a trei persoane, informează Dpa, citând presa locală, care relatează că autorităţile încearcă să stabilească dacă incidentul a fost unul de natură teroristă sau a fost o dispută personală.

Sursă foto: Mediafax

Autorităţile olandeze încearcă să stabilească din ce motiv presupusul atacator, identificat drept Gokmen Tanis, un bărbat de 37 de ani originar din Turcia, a deschis focul asupra călătorilor aflaţi într-un tramvai.

Trei persoane au decedat, iar alte cinci au fost rănite, trei dintre acestea fiind în stare critică, a anunţat Jan van Zanen, primarul oraşului Utrecht.

Alţi doi suspecţi au fost reţinuţi, însă autorităţile nu au oferit informaţii despre presupusa lor implicare în incidentul produs luni, potrivit cotidianului olandez Telegraaf.

Oficiali din cadrul Ministerului olandez de Interne şi Poliţiei din Utrecht au declarat că momentan nu este clar dacă incidentul armat a fost unul de natură teroristă sau a fost vorba de o dispută personală.

Potrivit NOS, organizaţia publică de radio şi TV din Olanda, Gokmen Tanis este cunoscut autorităţilor olandeze, având un cazier consistent. Printre altele, bărbatul a fost condamnat în 2013 pentru tentativă de omor, iar în urmă cu două săptămâni a fost trimis în judecată pentru viol.

Un martor ocular a declarat că bărbatul părea să vizeze în mod particular o anumită femeie.