19 iulie 2019

Petrolierul britanic capturat de către Iran şi-a închis radarul şi a ignorat avertismentele -surse

Bianca Pavaluca

Petrolierul britanic capturat vineri de către autorităţile iraniene în Strâmtoarea Hormuz şi-a oprit radarul şi a ignorat avertismentele date de Gardienii Revoluţiei, a declarat o sursă militară citată de agenţia de presă IRNA, conform Reuters.

„Petrolierul şi-a închis radarul şi a ignorat mai multe avertismente ale Gardienilor Revoluţiei înainte să fie capturat”, a declarat sursa militară.

Aceeaşi sursă a declarat pentru agenţia de presă iraniană IRNA că petrolierul naviga într-o direcţie greşită şi a ignorat directivele date de autorităţi.

Marea Britanie a cerut informaţii despre petrolierul capturat, care se îndrepta spre Arabia Saudită în momentul în care a fost escortată în apropierea coastelor Iranului.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Hormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru "nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan", a transmis site-ul Sepahnews.

Membri ai Forţelor navale regale britanice au capturat în urmă cu două săptămâni petrolierul Grace 1, suspectat că ar fi transportat petrol iranian spre Siria prin încălcarea sancţiunilor impuse de Statele Unite şi de Uniunea Europeană. Administraţia de la Teheran a avertizat că ar putea captura o navă britanică în cazul în care Marea Britanie nu eliberează petrolierul sechestrat în Gibraltar.