04 iunie 2023

Peste 12 şefi ai serviciilor de informaţii din întreaga lume au participat la o întâlnire secretă în Singapore. Rusia nu a fost prezentă

Andreea Soare

Oficiali din peste 12 dintre cele mai mari servicii de informaţii din lume au avut o întâlnire care s-a dorit a fi secretă, în cadrul Shangri-La Dialogue, întâlnirea de securitate din Singapore, din această săptămână, au declarat cinci persoane pentru Reuters.

Sursă foto: Profimedia

„Este un cod între serviciile secrete potrivit căruia ei pot discuta când diplomaţia ceva mai formală şi mai deschisă este dificilă – este un factor important în momente de tensiune, iar evenimentul din Singapore a promovat acest lucru”, a spus una dintre sursele Reuters.

Un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării din Singapore a declarat că „participanţii, inclusiv oficiali din agenţiile de informaţii, se bucură de oportunitatea de a se întâlni cu omologii lor”.

Ambasada SUA în Singapore a transmis că nu a avut informaţii despre această întâlnire. Guvernele Indiei şi Chinei nu au comentat subiectul abordat de Reuters. Cu toate acestea, una dintre surse susţine că Rusia nu a fost prezentă la această întâlnire, iar ministrul adjunct al apărării din Ucraina, Volodimir Havrîlov, deşi a fost la conferinţa din Singapore, nu a participat la întâlnirea serviciilor de informaţii.