27 septembrie 2023

Peste 100 de morţi şi 150 de răniţi într-un incendiu izbucnit în timpul unei nunţi creştine din Irak

Cosmin Pirv

Peste 100 de persoane au murit şi 150 au fost rănite într-un incendiu izbucnit la o petrecere de nuntă în provincia irakiană Ninive.

Sursă foto: Mediafax

Guvernatorul adjunct al provinciei, Hassan al-Allaq, a declarat pentru Reuters că 113 persoane au fost confirmate ca fiind decedate, în timp ce mass-media de stat a anunţat un bilanţ de cel puţin 100 de morţi şi 150 de răniţi.

Incendiul a afectat o sală de evenimente după ce au fost aprinse focuri de artificii în timpul petrecerii, a anunţat apărarea civilă locală, potrivit presei de stat.

„Cei care au reuşit, au ieşit, iar cei care nu au reuşit, au rămas blocaţi”, a declarat un tânăr de 34 de ani care a reuşit să scape.

Un video realizat de un corespondent Reuters la faţa locului arătă pompierii care se căţărau pe ruinele carbonizate ale clădirii, în căutarea victimelor.

Ambulanţe şi echipaje medicale au fost trimise la faţa locului de către autorităţile federale irakiene şi de către regiunea semi-autonomă Kurdistan din Irak, potrivit declaraţiilor oficiale.

Informaţiile preliminare au indicat că imobilul a fost construit din materiale de construcţie extrem de inflamabile, ceea ce a contribuit la prăbuşirea sa rapidă, a transmis presa de stat.