03 iunie 2019

Personalul MApN intervine pentru a sprijini populaţia afectată de ploi şi inundaţii

Monitorul Apărării şi Securităţii

Militari şi mijloace tehnice au intervenit, în ultimele 48 de ore, la solicitarea autorităţilor centrale şi locale cu atribuţii în domeniul intervenţiei în situaţiile de urgenţă, în judeţele Alba şi Buzău, pentru sprijinirea populaţiei din zonele afectate de ploi şi pentru limitarea efectelor produse de fenomenele meteorologice şi hidrologice, anunţă MApN.

Sursă foto: Mediafax

Sâmbătă, 1 iunie, militari din Batalionul 200 Sprijin din subordinea Diviziei 2 Infanterie au acţionat, la solicitarea Prefecturii Buzău, cu o autospecială pentru transportul apei în sprijinul populaţiei afectate din localitatea Vipereşti, judeţul Buzău, transmite un comunicat al MApN.

De asemenea, duminică 2 iunie, 15 militari şi patru mijloace tehnice din cadrul Batalionului 136 Geniu „Apulum”, Brigada 10 Geniu, acţionează, la solicitarea Prefectului de Alba, pentru degajarea căilor de comunicaţii în localitatea Răchita, judeţul Alba. 

În regiunile aflate sub incidenţa codurilor de avertizare hidro-meteorologică, Ministerul Apărării Naţionale a păstrat în permanenţă aproape 5.000 de militari pregătiţi pentru intervenţie (dintre care aproximativ 2.600 pot acţiona în primă urgenţă) şi 834 de mijloace tehnice pentru a acţiona în sprijinul populaţiei afectate de calamităţi naturale, la solicitarea autorităţilor centrale şi locale cu atribuţii în domeniul intervenţiei în situaţiile de urgenţă.

La nivelul instituţiei militare este monitorizată permanent situaţia din teritoriu, iar subunităţile de intervenţie continuă să fie pregătite pentru a acţiona, la cererea autorităţilor, potrivit planurilor întocmite pentru astfel de cazuri.