21 ianuarie 2019

"Personal, sunt optimist că putem evita un Brexit dur" -Heiko Maas, ministrul german de Externe

Bianca Pavaluca

Ministrul german de Externe, Heiko Maas, a făcut apel Marii Britanii să acţioneze productiv pentru a găsi o soluţie privind procesul de Brexit şi pentru a rezolva situaţia de criză în care se află Marea Britanie, relatează Reuters.

„Theresa May şi Parlamentul britanic au o mare responsabilitate faţă de viitorul nostru în Europa”, a declarat Heiko Maas pentru publicaţia germană Bild.

Ministrul german a transmis că Uniunea Europeană va analiza cu atenţie orice nouă propunere din partea Marii Britanii.

Peter Altmaier, ministrul german al Economiei, a declarat luni că Marea Britanie poate evita un Brexit dur, dar a amintit că Guvernul german este pregătit să se descurce cu orice variantă.

„Personal, sunt optimist că putem evita un Brexit dur, dar Guvernul german s-a pregătit pentru toate scenariile posibile”, a declarat Altmaier într-un interviu pentru Radio Rbb.

Altmaier a transmis că nu prevede o perioadă de recesiune în Germania, chiar şi în cazul unui Brexit dur, dacă se va proceda într-un mod inteligent.

Parlamentul britanic a respins marţi acordul pentru Brexit negociat de prim-ministrul Theresa May, crescând riscul ca Marea Britanie să părăsească Blocul comunitar fără un acord. Parlamentul va dezbate şi vota în data de 29 ianuarie a doua variantă a acordului.