09 noiembrie 2018

Persoanele care trec ilegal frontiera în Statele Unite nu vor mai avea posibilitatea de a aplica pentru azil pe teritoriul ţării - Departamentul Justiţiei

Bianca Pavaluca

Administraţia de la Washington a transmis joi că persoanele care trec ilegal frontiera în Statele Unite nu vor mai avea posibilitatea de a aplica pentru azil pe teritoriul ţării, relatează BBC.

Sursă foto: Mediafax

Propunerea legislativă a fost anunţată printr-un comunicat emis de către Departamentul de Justiţie din SUA şi se va aplica tuturor imigranţilor care încalcă restricţiile stabilite de preşedinte la intrarea în ţară.

Conform comunicatului, preşedintele poate opri migraţia, dacă acest lucru este „în interesul naţional”.

De asemenea, preşedintele va avea puterea „să interzică intrarea în ţară a străinilor şi să le impună orice restricţii consideră necesare, dacă acţiunile acestora sunt în detrimentul intereselor Statelor Unite”.

În acest context, dacă preşedintele Donald Trump va emite o interdicţie în ceea ce priveşte graniţa dintre Statele Unite şi Mexic, cei care pătrund ilegal în ţară nu vor putea aplica pentru azil.

„Azi, folosim autoritatea care ne-a fost dată de Congres pentru a pune interdicţii străinilor care încalcă restricţiile prezidenţiale, prin oprirea eligibilităţii privind azilul”, se menţionează în comunicat.

Legea nu se va aplica retroactiv. Preşedintele Donald Trump este aşteptat să o semneze curând.