18 septembrie 2021

Pentagonul recunoaşte: a ucis 10 civili, din care 7 copii, pe 29 august, în încercarea de a omorî un terorist ISIS-K, în Kabul

Florin Jipa

Atacul cu o rachetă Hellfire, în Kabul, pe 29 august, în încercarea de a ucide un terorist ISIS-K, care a planificat atacul terorist împotriva militarilor americani, a omorât, în schimb, 10 civili, a declarat, vineri, comandantul Comandamentului Central, generalul Kenneth F. McKenzie.

Sursă foto: Twitter

„ După terminarea investigaţiei şi analizei partenerilor din alte agenţii, sunt acum convins că 10 civili, din care şapte copii, au murit în mod tragic în acel atac,” a declarat McKenzie. „Mai mult, noi credem acum că este puţin probabil ca vehiculul şi cei care au murit să fie asociaţi cu reţeaua teroristă ISIS-K sau cu o ameninţare directă la adresa SUA.”

Generalul a transmis condoleanţe familiilor şi prietenilor celor ucişi. El a completat că informaţiile primite au indicat că o locuinţă din apropierea elicopterului a fost folosită de teroriştii care au omorât 13 militari americani şi peste 100 de civili afgani, cu trei zile în urmă. Aceleaşi informaţii au sugerat că cei din maşină vor juca un rol important într-un viitor atac.

Şase drone MQ-9 Reaper au fost folosite pentru a supraveghea clădirea respectivă şi maşina care a plecat de acolo, a fost observată timp de opt ore, lăsând impresia analiştilor că se pregăteşte un alt atac terorist, a mai spus generalul american.

La final, generalul a mai explicat că Pentagonul va oferi compensaţii financiare familiei victimelor.