04 octombrie 2019

Pentagon: Departamentul Apărării nu a ascultat conversaţia dintre Donald Trump şi Volodimir Zelenski

Teodora Marinescu

Nimeni din Departamentul Apărării al Statelor Unite nu a ascultat conversaţia telefonică între preşedintele american Donald Trump şi omologul său ucrainean Volodimir Zelenski, a informat joi Pentagonul, relatează site-ul agenţiei Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Democraţii îl acuză pe liderul de la Casa Albă că a folosit ajutorul militar pentru a pune presiune pe Ucraina să îl investigheze pe rivalul său politic Joe Biden înainte de alegerile care vor avea loc în noiembrie 2020.

Departamentul de Stat a anunţat joi că a aprobat vânzarea de rachete în valoare de 39 de milioane de dolari către Ucraina.

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman, a informat că Departamentul Apărării a direcţionat toate documentele importante privind Ucraina pentru a putea fi analizate.

Camera Reprezentanţilor din SUA a lansat o investigaţie parlamentară care ar putea conduce la iniţierea procedurii demiterii preşedintelui Donald Trump, suspectat că ar fi cerut Ucrainei anchetarea fostului vicepreşedinte Joseph Biden, favorit pentru a deveni candidatul Partidului Democrat la funcţia de preşedinte al SUA, şi a fiului acestuia, Hunter Biden. În cadrul investigaţiei, Camera Reprezentanţilor i-a trimis citaţii secretarului de Stat Mike Pompeo prin care îi solicită să ofere toate documentele referitoare la contactele preşedintelui Donald Trump cu Ucraina.