16 februarie 2019

Pence :Partenerii europeni să se retragă din acordul nuclear cu Iran

Bianca Pavaluca

Vicepreşedintele american Mike Pence a reiterat sâmbătă faptul că ţările membre ale Uniunii Europene ar trebui să se retragă din Acordul Nuclear încheiat cu Iranul, din care Statele Unite s-au retras anul trecut, conform Reuters.

„A venit momentul ca partenerii noştri europeni să se alăture Statelor Unite şi cetăţenilor iranieni. A venit momentul ca partenerii noştri europeni să se retragă din Acordul Nuclear cu Iran”, a declarat Mike Pence în cadrul Conferinţei de Securitate din Munchen.

Vicepreşedintele american a acuzat joi aliaţii europeni ai Washingtonului că încearcă să anuleze sancţiunile impuse de SUA asupra Teheranului şi le-a cerut acestora să se retragă din Acordul Nuclear cu Iran.

"Din păcate, unii dintre partenerii noştri europeni nu au cooperat foarte mult. De fapt, au coordonat un efort de a crea un mecanism care să ne anuleze sancţiunile. Este un pas care nu va face decât să ajute Iranul, să slăbească Uniunea Europeană şi va crea mai multă distanţă între Europa şi Statele Unite", a declarat Pence joi, în cadrul unei conferinţe de presă pe tema Orientului Mijlociu.

Uniunea Europeană a declarat în mai multe rânduri că va încerca să menţină în continuare acordul nuclear din 2015, după ce Statele Unite s-au retras în mai 2018.