26 aprilie 2018

Paza de Coastă japoneză comandă un nou elicopter Super Puma H225, flota va ajunge la 13 aparate

Monitorul Apărării şi Securităţii

Sursă foto: Mediafax

Airbus Helicopters a primit din partea Pazei de Coastă japoneze o comandă suplimentară pentru un elicopter H225, crescând astfel numărul acestora la 10 aparate.

În prezent, Paza de Coastă japoneză are în dotare trei modele AS332 şi cinci aparate H225, toate din familia Super Puma. Cu această nouă comandă, flota lor de Super Puma va ajunge la 13 aparate până în martie 2021, devenind cel mai mare operator Super Puma din Japonia.

Noul elicopter H225 va executa misiuni de securitate, operaţiuni de pază a zonei de coastă, dar şi misiuni de salvare în caz de dezastru în Japonia.

Modelul H225, din  clasa aparatelor bimotor de 11 tone, este cel mai nou membru al familiei Super Puma a Airbus Helicopters, care poate transporta până la 19 pasageri. Dotat cu instrumente electronice de ultimă generaţie şi cu un pilot automat în 4 axe, elicopterul H225 poate fi echipat pentru orice fel de misiune.

În Japonia, 21 de elicoptere din familia Super Puma sunt folosite de operatori civili şi de Ministerul japonez al Apărării pentru diverse misiuni de căutare şi salvare, pentru operaţiuni offshore, VIP, de stingere a incendiilor şi pentru transportul de persoane şi bunuri.

Airbus, companie din domeniul aeronautic, a avut anul trecut venituri de 67 de miliarde de euro şi are circa 129.000 de oameni.