29 noiembrie 2023

Patru avioane germane Eurofighter susţin misiunea de poliţie aeriană a NATO în România

Tiberiu Sabo

Cele 4 avioane de luptă Eurofighter trimise recent de Germania în România pentru a susţine misiunea de poliţie aeriană a NATO reprezintă un semn de solidaritate din partea unui partener excepţional al României, Germania - a declarat secretarul de stat Simona Cojocaru, care e în vizită la Berlin.

Sursă foto: Mediafax

Secretarul de stat Simona Cojocaru a transmis aprecierea României pentru implicarea Germaniei în eforturile de consolidare a securităţii pe flancul estic al NATO.

Secretarul de stat în MApN a avut întâlniri cu un omolog al său din Ministerul Federal al Apărării din Germania, Benedikt Zimmer, precum şi cu preşedinta Comisiei de apărare din Bundestag, Marie-Agnes Strack-Zimmermann.

În cadrul discuţiilor s-au abordat subiecte ale agendei internaţionale de securitate, cu accent pe regiunea Mării Negre. Secretarul de stat român a prezentat provocările cu care se confruntă această regiune de importanţă strategică şi a subliniat necesitatea întăririi securităţii, precum şi relevanţa eforturilor aliate în acest sens.

Pe de altă parte secretarul de stat din cadrul MApN a participat la cea de-a noua conferinţă „Europe’s Strategic Choices”, organizată de Chatham House, Institutul pentru Politica de Securitate de la Universitatea din Kiel şi Fundaţia Konrad Adenauer.

Simona Cojocaru a subliniat că dezinformarea, ştirile false, propaganda şi alte mijloace hibride sunt utilizate de unii actori ai vieţii publice pentru creşterea influenţei regionale şi globale şi subminarea sistemelor şi instituţiilor democratice. În acest context, oficialul român a evidenţiat că gestionarea acestor provocări poate fi realizată prin eforturi de îmbunătăţire a înţelegerii mediului informaţional, printr-o comunicare strategică adaptată, pentru a contracara în mod eficient dezinformarea.