17 mai 2019

Paraşutiştii, pregătiţi de misiunea în Afganistan

Andreea Soare

În 16 mai, în comuna Cincu din judeţul Braşov, a avut loc ceremonia de deschidere a Exerciţiului de Repetare a Misiunii Batalionului 495 Paraşutişti „Căpitan Ştefan Soverth”, anunţă un comunicat al Forţelor Terestre Române.

Sursă foto: Forţele Terestre Române

În 16 mai, la Centrul Naţional de Instruire Întrunită „Getica”, a avut loc ceremonia de deschidere a Exerciţiului de Repetare a Misiunii a Batalionului 495 Paraşutişti „Căpitan Ştefan Soverth”. 

Paraşutişii se pregătesc pentru participarea la misiuni în teatrul de operaţii din Afganistan. 

Batalionul 495 Infanterie „Căpitan Ştefan Soverth” a fost înfiinţat la 30 noiembrie 1990, iar în anul 1996 a primit, prin decret prezidenţial, Drapelul de luptă şi denumirea „Căpitan Ştefan Soverth”, după numele celui care a înfiinţat prima şcoală de paraşutişti militari.

Acest batalion a executat cu succes misiuni de luptă în Irak şi Afganistan, participând la numeroase exerciţii militare naţionale şi internaţionale. Majoritatea militarilor au fost brevetaţi ca paraşutişti militari şi scafandri de luptă, specializaţi în instrucţie alpină, supravieţuire, pregătire sanitară, cercetare şi geniu.