15 august 2019

Paradă navală spectaculoasă la Galaţi, de Ziua Marinei. Navele militare au tras cu armele din dotare

Petre Mazilu

Ziua Marinei a fost sărbătorită, joi, la Galaţi cu o paradă navală, exerciţii cu vapoare militare şi jocuri marinăreşti. Înainte de defilarea vapoarelor, Arhiepiscopul Dunării de Jos le-a vorbit miilor de gălăţeni strânşi pe faleza Dunării despre respectul pentru femei şi copii.

Locuitorii din Galaţi s-au strâns în număr mare pe malul Dunării pentru a vedea ceremoniile organizate de autorităţi cu ocazia Zilei Marinei. Publicul a asistat la alinierea gărzii, la intonarea imnului, la ridicarea drapelului, la ceremonialul religios, la defilarea gărzii de onoare şi la lansarea la apă a Ancorei de flori.

Înainte de parada de pe Dunăre au fost discursurile oficialităţilor, în cadrul cărora Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, a vorbit despre respectul pe care bărbaţii trebuie să-l poarte femeilor şi copiilor.

„Orice femeie, orice fetiţă trebuie ridicate la icoană. Care nu este instrument, este icoană. Tânărul bărbat să se uite la orice fată ca la propria mamă şi atunci vom avea respectul cuvenit de mamă, de fiică”, a spus Înalt Prea Sfinţitul Casian Crăciun.

Apoi, pe Dunăre au trecut zeci de nave militare şi civile, care au defilat de-a lungul malului gălăţean şi au sunat din sirene.

Punctul de atracţie a fost exerciţiul la care au participat zeci de nave militare, în timpul demonstraţiei fiind utilizate armele din dotare.

La Galaţi, Ziua Marinei s-a încheiat cu un concert al fanfarei de la Centrul Cultural Dunărea de Jos.