16 iulie 2019

Pakistanul anunţă redeschiderea spaţiului său aerian

Andrei Vacaru

Autorităţile de la Islamabad au anunţat că au ridicat toate restricţiile pentru zborurile civile care tranzitează spaţiul aerian al Pakistanului, la aproximativ cinci luni după închiderea spaţiului aerian pakistanez în urma unui conflict militar cu India, potrivit Al Jazeera.

Sursă foto: Mediafax

„Spaţiul aerian pakistanez este deschis pentru traficul aerian de tip civil, iar decizia intră în vigoare imediat”, a anunţat luni seara Autoritatea Aeronautică Civilă din Pakistan.

Autorităţile pakistaneze au închis spaţiul aerian pe 26 februarie, după mai multe raiduri aeriene ale Indiei pe teritoriul Pakistanului. Respectivele raiduri aeriene au fost decise de New Delhi ca reacţie faţă de un atentat sinucigaş din Kashmirul indian, atac despre care India a susţinut că a fost planificat de Pakistan.

Ulterior, Pakistanul a lansat propriile raiduri aeriene în Kashmirul indian, iar în urma confruntării care a urmat, un avion indian a fost doborât. Tensiunile dintre cele două state au scăzut în intensitate după ce Pakistanul l-a eliberat pe pilotul aeronavei indiene, însă forţele armate ale celor două ţări continuă să fie în alertă.