14 august 2018

(P) Şantierul Naval Damen Galaţi livrează cea de-a treia navă de suport logistic pentru Ministerul Apărării din Tunisia

Monitorul Apărării şi Securităţii

Pe 11 august cea de-a treia nava de suport logistic tip OPV 1400, comanda 312555401, purtând numele “HANNON” a plecat din Şantierul Naval Damen Galaţi cu destinaţia Bizerte, Tunisia.

Sursă foto: Mediafax

HANNON este a treia nava din seria de patru, construite pentru Ministerul Apărării din Tunisia.

A treia navă din seria de patru OPV (Offshore Patrol Vessel) 1400, nave de suport logistic construite pentru Ministerul Apărării din Tunisia, a fost livrată de şantierul gălăţean pe 27 iulie 2018, cu o zi mai devreme decât era prevăzut în contract. Cea de-a patra şi ultima navă va părăsi cheul şantierului pe 20 octombrie anul acesta, încheind astfel unul dintre cele mai complexe şi fiabile proiecte din portofoliul Şantierului Naval Damen Galaţi.

Primele două nave, cu un design uşor diferit ce presupune punţi aterizare elicopter încorporate în structura navei, au început fabricaţia în Decembrie 2016 şi au fost deja livrate în Februarie, respectiv Mai, 2018. Inaugurarea acestora în Tunisia a avut loc la finele lunii iunie, anul curent, în prezenţa preşedintelui ţării şi a altor oficialităţi importante.

Cele patru nave sunt construite în totalitate la Galaţi cu sprijinul partenerilor tradiţionali pentru lucrările auxiliare. Punerea în funcţiune a echipamentelor, testele de cheu şi de mare precum şi pre-acceptarea tehnică a navelor au fost coordonate tot de şantierul din Galaţi. Inclusiv pe perioada voiajului către destinaţia finală, şantierul va asigura suportul tehnic prin prezenţa unui inginer de specialitate.

Damen asigură pentru Ministerul Apărării din Tunisia şi pregătirea echipajului desemnat să opereze navele printr-un program de pregătire ce se desfăşoară în trei etape: pregătirea unui număr important din membrii echipajului la sediul şantierului din Galaţi cu două săptămâni înaintea plecării, pregătirea aceloraşi membri ai echipajului, care însoţesc şi nava în timpul voiajului către destinaţia finală, până la sosirea în Tunisia, iar în ultima fază pregătirea întregului echipaj după predarea navei, pentru o perioadă determinată de timp.

Citeste intreg materialul in mediafax.ro.