14 iunie 2019

Ovidiu Raeţchi: Premierul să returneze fondurile reduse la SPP, SRI, SIE şi să doteze corespunzător Poliţia

Ana Petrescu

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi îi cere premierului Viorica Dăncilă să returneze fondurile care au fost tăiate din bugetele pe acest an ale SPP, SRI sau SIE, precum să se ocupe şi de dotarea corespunzătoare a Poliţiei Române.

Sursă foto: Mediafax

„Doamna Dăncilă, aţi scăpat de lupta infractorului Dragnea cu "statul paralel". Opriţi umflarea Jandarmeriei, dotaţi poliţiştii şi daţi înapoi banii tăiaţi de la instituţii precum SPP de către Dragnea! Atacarea instituţiilor responsabile cu securitatea şi siguranţa României a fost una dintre constantele discursive ale preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, dar lupta sa imaginară cu “statul paralel” a încetat pe 27 mai”, a transmis Ovidiu Raeţchi, printr-un comunicat de presă remis, vineri, MEDIAFAX.

Vicepreşedintele Comisiei de apărare a Camerei Deputaţilor mai precizează că mai multe bugete pe acest an au fost reduse cu sume semnificative, unele de peste 100 milioane euro, fără nicio justificare bugetară.

„Timp de doi ani de zile, instituţii precum SPP, SRI sau SIE au fost atacate constant de PSD şi de Liviu Dragnea, conducerile lor au fost ameninţate cu demiterea şi s-a încercat modificarea legilor de funcţionare ale acestor instituţii după bunul plac al liderului de facto al guvernului. Mai mult, în acest an, bugetele le-au fost reduse semnificativ, cu peste 100 de milioane de euro, exclusiv din dorinţa de
a face rău a condamnatului Dragnea, fără nicio justificare bugetară. În egală măsură, este îngrijorător că Poliţia nu dispune nici până în acest moment de dotările necesare pentru a-şi executa în siguranţă
misiunile. În schimb, bugetul Jandarmeriei a fost suplimentat substanţial, probabil pentru merite deosebite în suprimarea protestului Diasporei de pe 10 august: fondurile alocate pentru muniţii şi armament
de tip război au crescut cu peste 500%”, a explicat Raeţchi.

Liberalul cere urgent premierului să corecteze situaţia şi să returneze banii în bugetele serviciilor de informaţii.

„Prin urmare, solicit premierului Viorica Dăncilă să repare de urgenţă această nedreptate şi să returneze fondurile acestor instituţii, tăiate la ordinul lui Liviu Dragnea şi să se ocupe deopotrivă de dotarea
corespunzătoare a Poliţiei. Situaţia regională tensionată şi provocările de securitate cu care se confruntă România necesită atenţia instituţiilor specializate: zilele trecute a apărut în spaţiul public o stenogramă atribuită teroristului Rabee Khalil, condamnat la închisoare pentru planificarea unui atentat la metroul din Bucureşti. Reamintesc şi faptul că echipa Serviciului de Protecţie şi Pază a gestionat excelent evenimentele presupuse de preşedinţia rotativă a Uniunii Europene, summitul organizat la Sibiu sau vizita istorică a Sanctităţii Sale Papa Francisc”, a precizat deputatul PNL.

El mai spune că urmează o perioadă în care vor fi provocări de securitate şi ar fi inacceptabil ca sistmul de siguranţă naţională în zona Mării Negre să fie subfinanţat în mod deliberat.

„Aceste sarcini dificile au fost duse la bună îndeplinire cu profesionalism şi responsabilitate, aşa cum se întâmplă şi cu participarea SPP la misiunile ONU. Urmează o perioadă plină de provocări pentru structurile cu responsabilităţi importante în zona de protecţie şi informaţii, fiind inacceptabil ca sistemul de siguranţă naţională al unui stat de la Marea Neagră să fie subfinanţat deliberat doar din vanitatea unui infractor condamnat”, a conchis Ovidiu Raeţchi.