16 ianuarie 2019

Cel puţin 16 morţi, inclusiv patru militari americani, în urma unui atac terorist produs în Siria

Mihai Draghici

Cel puţin 16 persoane, inclusiv patru militari americani, au murit miercuri în urma unui atentat comis de reţeaua teroristă Stat Islamic în nordul Siriei, informează site-ul agenţiei Reuters.

Un atac sinucigaş a vizat miercuri o patrulă militară a coaliţiei antiteroriste conduse de Statele Unite, în oraşul Manbij, situat în nordul Siriei, a anunţat organizaţia Observator Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). Cel puţin 16 persoane au fost ucise în atentat.

Atacul a fost revendicat de reţeaua teroristă Stat Islamic prin intermediul propriei agenţii de presă, Amaq.

Un oficial din SUA a anunţat că patru militari americani au fost ucişi, iar trei au fost răniţi în atentatul din nordul Siriei. Alte surse din SUA au declarat că au murit doi militari americani.

La rândul său, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat că 20 de persoane, inclusiv cinci militari americani, au murit în urma atentatului produs în nordul Siriei.

"Din informaţiile pe care le am, au murit cinci militari americani; în total sunt 20 de morţi", a declarat Recep Erdogan miercuri seară în cursul unei conferinţe de presă desfăşurate în Ankara.

Armata americană a anunţat că încearcă să afle toate informaţiile înainte de a anunţa bilanţul exact al victimelor.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a anunţat în decembrie 2018 că va retrage trupele americane din Siria, argumentând că reţeaua teroristă Stat Islamic a fost învinsă.