17 februarie 2020

Operatorii Forţelor pentru Operaţii Speciale Române, ajutor pentru militarii americani şi afgani răniţi în urma atacului din Nangarhar

Andreea Soare

Patru militari din cadrul Forţelor pentru Operaţii Speciale Române s-au alăturat colegilor lor americani în trierea, oferirea primului ajutor şi evacuarea în funcţie de urgenţă a militarilor americani şi afgani ce au fost ţinta unui atac în provincia Nangarhar, estul Afganistanului, pe data de 8 februarie, anunţă MApN printr-o postare publicată pe o reţea de socializare.

Sursă foto: Facebook

„Operatorii FOS români au sprijinit personalul medical al unui spital militar de tip ROL 2, oferind tratament medical cu precizie şi rapiditate, astfel încât toate victimele au putut fi tratate în timp util. Într-un astfel de moment, lupta este întotdeauna contratimp. Pentru modul profesionist în care au acţionat, operatorii FOS au fost apreciaţi de echipa medicală a spitalului”, mai adaugă reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale.

Mai mulţi militari au murit, iar alţii au fost răniţi, după un schimb de focuri ce a avut loc pe 8 ianuarie, în Afganistan,  între militari americani şi afgani în timpul unei acţiuni comune.

La acel moment, colonelul Sonny Leggett, purtător de cuvânt al forţelor americane din Afganistan, a declarat că incidentul s-a produs în timpul unei operaţiuni comune a militarilor americani şi afgani în provincia Nangarhar. „Evaluăm situaţia şi vom oferi informaţii suplimentare pe măsură ce acestea vor fi disponibile”, a adăugat el.