13 iunie 2019

Ofiţer Laura Brent: Alianţa Nord-Atlantică a anunţat în mod clar că un atac cibernetic ar putea conduce la invocarea Articolului 5

Mircea Olteanu

Laura G. Brent, ofiţer în domeniul apărării cibernetice în cadrul NATO, a declarat, la Black Sea and Balkans Security Forum, ca aliaţii NATO s-au angajat să utilizeze întreg spectrul de capabilităţi pentru a descuraja şi contracara ameninţările cibernetice, inclusiv cele parte a campaniilor hibrid.

Sursă foto: Mediafax

"În 2014, NATO a anunţat în mod clar că un atac cibernetic ar putea conduce la invocarea Articolului 5" privind apărarea, a afirmat Brent, ofiţer în domeniul apărării cibernetice în cadrul diviziei de provocări emergente de securitate a NATO.

"În 2016, aliaţii au recunoscut spaţiul cibernetic este un domeniu de operaţiuni, aşa că, în mod fundamental, aceasta înseamnă că trebuie să ne apărăm în spaţiul cibernetic, la fel ca în alte domenii, cum ar fi aerian, terestru, maritim, şi să ne menţinem libertatea de acţiune şi decizie în acest domeniu", a explicat oficialul NATO.

"Aliaţii s-au angajat foarte clar să folosească întreg spectrul de capabilităţi, inclusiv cibernetice, pentru a descuraja şi contracara ameninţările cibernetice, inclusiv cele ce sunt parte a campaniilor hibrid", a afirmat Laura Brent.