08 august 2018

Oficiali turci şi americani se vor întâlni miercuri în SUA pentru a aplana tensiunile diplomatice

Marinela Sarbu

O delegaţie de oficiali turci, trimisă în încercarea de a aplana tensiunile diplomatice în relaţiile bilaterale, va avea miercuri prima întrevedere cu oficialii americani, a transmis postul de televiziune CNN Turk, citat de agenţia de ştiri Reuters.

Sursă foto: Mediafax

Adjunctul ministrului de Externe de la Ankara, Sedat Onal, va conduce delegaţia Turciei care merge la Washington, potrivit unei surse din cadrul MAE turc.

Autorităţile de la Washington au impus săptămâna trecută sancţiuni împotriva a doi miniştri turci, din cauza refuzului Turciei de a permite repatrierea pastorului protestant Andrew Brunson.

Pastorul evanghelic Andrew Craig Brunson, în vârstă de 50 de ani, a fost eliberat miercuri după un an şi jumătate de închisoare, din "motive medicale", dar acum se află în arest la domiciliu.

Brunson a fost arestat în ancheta privind tentativa de lovitură de stat care a avut loc în Turcia în luna iulie 2016, acesta fiind acuzat că ar avea legături cu mişcarea clericului musulman Fethullah Gulen şi Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), organizaţii considerate drept teroriste de Ankara.

Donald Trump a cerut în mai multe rânduri eliberarea pastorului, afirmând că arestarea acestuia este o "ruşine".