22 iulie 2019

Oficial iranian: Toţi membrii echipajului petrolierului britanic capturat sunt în siguranţă | VIDEO

Andrei Vacaru

Directorul Autorităţii portuare şi maritime din provincia iraniană Hormuzgan, Allahmorad Afifipour, a declarat pentru un post iranian de televiziune că membrii echipajului de la bordul petrolierului britanic capturat de autorităţile iraniene sunt în siguranţă, potrivit Reuters.

Sursă foto: Mediafax

„Toţi cei 23 de membri ai echipajului sunt în siguranţă, sunt sănătoşi şi se află în portul Bandar Abbas”, a declarat acesta.

Între timp, compania suedeză Stena Bulk, care deţine nava, a anunţat că pregăteşte o solicitare oficială către autorităţile iraniene pentru ca reprezentanţii săi să poată să ia legătura cu membrii echipajului. Persoanele aflate la bordul petrolierului provin din India, Letonia, Filipine şi Rusia.

Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat, vineri, capturarea unui petrolier britanic în Strâmtoarea Ormuz. Nava Stena Impero a fost oprită de Gardienii Revoluţiei pentru „nerespectarea codului maritim internaţional, la solicitarea Autorităţii portuare şi maritime din provincia Hormuzgan”, a transmis site-ul Sepahnews.

Autorităţile britanice au transmis că nu au reuşit să intre în contact cu nava Stena Impero, care „se îndreaptă în nord, spre Iran” şi are 23 de persoane la bord.