20 mai 2019

Un concept nou

Monitorul Apărării şi Securităţii

Sursă foto: Mediafax

Avem în faţă o situaţie globală cu multe dileme şi strategii inedite ce vor trebui abordate: care sunt concluziile după terminarea preşedinţiei române la Consiliul UE, cum este perceput, la momentul actual fenomenul migraţiei în Balcanii de Vest, sau ce facem cu bugetele destinate apărării naţionale? Sunt doar câteva dintre subiectele pe care veţi avea ocazia să le descoperiţi în ediţia de faţă.

Poate aţi remarcat că acest număr patru relansează imaginea revistei pe care o ţineţi în mână. Separarea versiunilor română şi engleză, astfel încât să vă facă revista mai uşor de citit, este importantă deoarece vă arată încă o dată că ne orientăm cu mare atenţie spre nevoia dv. de informare limpede şi concisă. Dar şi mai important este faptul că analizele contributorilor noştri devin, pornind de la acest număr, chiar mai valoroase decât în numerele anterioare.

Începând cu ediţia de faţă, materialele pe care le citiţi între copertele noastre vor fi unicat: acestea nu se vor mai putea regăsi on-line. Doar cumpărând şi păstrând revista veţi putea reveni asupra lor, iar acestea nu vor mai fi accesibile unui public larg.

Cu experienţă militară vastă şi cariere impresionante în domeniul Apărării, autorii articolelor din Monitorul Apărării şi Securităţii vă pun la dispoziţie materiale necesare pentru a vă face să vedeţi situaţii noi, perspective de ansamblu, strategii naţionale şi internaţionale pe care puţini au ocazia să le cunoască astfel. Aveţi în mâinile dumneavoastră o revistă care vă pune la dispoziţie un set de resurse analitice şi geopolitice rar.

Veţi găsi, desigur, şi excepţii – materiale care au apărut deja pe site-ul nostru vor mai fi, uneori, redate parţial în revistă, cu trimitere spre site: aceasta pentru că echipa noastră de specialişti a decis că sunt nişte analize mult mai importante decât alt conţinut, iar articolul respectiv prezintă o perspectivă nouă, preţioasă, asupra unei situaţii de interes national sau global ce ne influenţează în mod major.

 

Alina Miron, editor coordonator