19 februarie 2024

O navă înregistrată în Marea Britanie a fost atacată în strâmtoarea Bab el-Mandeb

Tiberiu Sabo

Firma britanică de securitate maritimă Ambrey a informat că o navă de transport marfă, sub pavilion Belize, înregistrată în Marea Britanie şi operată de Liban, a raportat că a fost atacată în strâmtoarea Bab el-Mandeb.

Sursă foto: Mediafax

Agenţia britanică de operaţiuni comerciale maritime (UKMTO) a arătat, duminică, că a primit un raport privind un incident la 35 de mile marine de Al Mukha, în Yemen, şi că o explozie în imediata apropiere a navei a provocat pagube. Tot echipajul este în siguranţă, a precizat agenţia într-o notă de informare, potrivit Reuters.

Nava se îndrepta spre nord în timpul călătoriei sale de la Khor Fakkan, Emiratele Arabe Unite, la Varna, în Bulgaria, când a avut loc atacul, a precizat Ambrey.

Atacul se bănuieşte că ar fi venit din partea grupării insurgente Houthi. Aceasta a lansat de la jumătatea lunii noiembrie anul trecut atacuri repetate cu drone şi rachete împotriva navelor comerciale în Marea Roşie şi în strâmtoarea Bab el-Mandeb, susţinând că acţionează în solidaritate cu palestinienii.