28 noiembrie 2023

O navă de război din Franţa a ajuns în Egipt pentru a-i transporta pe copiii răniţi din Gaza

Petru Mazilu

O navă de război a armatei franceze a ajuns într-un port din Egipt. Nava are la bord elicoptere cu care francezii îşi propun să transporte copiii răniţi din Gaza. Tot la bord sunt paturi de spital. Misiunile ar putea începe în această săptămână, potrivit Reuters.

Sursă foto: Hepta

Transportatorul francez de elicoptere Dixmude a acostat în Egipt şi ar putea începe să ofere tratament pentru copiii răniţi din Gaza în cursul acestei săptămâni, a declarat, marţi, ministrul Apărării, Sebastien Lecornu.

Este prima navă militară occidentală care acostează în Egipt de la începutul conflictului. Vaporul a acostat luni la al-Arish, la 50 km vest de Gaza.

„Avem această navă, care a fost transformată în spital şi care a sosit ieri. Are 40 de paturi", a declarat Lecornu la postul de radio Europe 1.

Capacităţile medicale ale navei au fost adaptate în special pentru intervenţii în specializarea pediatrie. Cu două săli de operaţie şi 40 de paturi, poate oferi tratament pentru cei cu răni uşoare înainte de a fi mutaţi la spitale de la sol. Aproximativ 22 de medici civili, inclusiv 16 chirurgi şi şase pediatri, sunt la bord, au mai spus oficialii francezi.

Parisul a pus la dispoziţie, dacă este necesar, 50 de paturi în Franţa pentru copiii grav răniţi şi bolnavi din Gaza. Misiuni asemănătoare ar putea derula în curând Italia şi Marea Britanie.