MAS Raport SpecialLEVANT: Orientul Mijlociu si Africa de Nord

Raport săptămânal NATO - UE LEVANT Balkanii de Vest Regiunea Mării Negre

O navă de război a Marinei SUA a interceptat mai multe rachete trase asupra ei în largul coastei Yemenului

Florin Jipa

O navă de război a Marinei SUA a interceptat mai multe rachete trase asupra ei în largul coastei Yemenului, conform CNN care citează doi oficiali ai Pentagonului.

Sursă foto: US Navy

Au fost interceptate joi  2-3 rachete lansate rebelii Houthi, sprijiniţi de Iran. Marina SUA nu spune nava asupra căreia s-a tras, dar cel mai probabil este vorba de distrugătoru USS Carney, care a trecut de curând prin Canalul Suez.

Conform Marinei SUA, peste 100 de nave sunt în acest moment în misiune pe întreg globul.

Astăzi, Marina SUA a anunţat că a trimis în Mediterana de Est nava amiral a Flotei a 6-a, USS Mount Whitney, pentru a conduce flota formată din grupurile de nave a două portavioane şi a Unităţii 26 expediţionare.

Nava operează cu un echipaj combinat de marinari americani şi personal civil al Comandamentului Militar de Transport Maritim în zona de operaţiuni a Flotei a 6-a a SUA, în sprijinul intereselor de securitate naţională ale SUA în Europa şi Africa.

Statele Unite strâng o flotă impresionantă în estul Mării Mediterane, formată din grupările de nave ale portavioanelor USS Gerard Ford şi USS Eisenhower, precum şi Unitatea 26 Expediţionară, la bordul navei amfibie de asalt USS Bataan şi navei de debarcare USS Carter Hall.

Preşedintele Biden a declarat că SUA nu se vor implica în războiul dintre Israel şi Hamas, dar vor descuraja orice extindere a războiului în regiune, preşedintele american a transmis chiar un avertisment direct Iranului să stea departe de acest conflict.

Militarii americani vor fi folosiţi la evacuarea diplomaţilor şi civililor americani, dacă va fi cazul, sau la misiuni de salvare, a precizat Pentagonul.