22 iulie 2019

O navă comercială sud-coreeană a fost atacată de piraţi în apropierea Strâmtorii Singapore

Mircea Olteanu

O navă comercială sub pavilion sud-coreean a fost atacată, luni, de piraţi în apropierea Strâmtorii Singapore, atacatorii reuşind să fure 13.000 de dolari, au declarat oficiali sud-coreeni, citaţi de agenţia de ştiri Yonhap.

Sursă foto: Mediafax

Piraţii, înarmaţi cu arme de foc, au luat cu asalt nava comercială CK Bluebell, de 44.123 de tone, în largul mării, la aproximativ 160 de kilometri depărtare de intrarea în strâmtoare.

Nu s-au înregistrat decese în urma atacului, însă unii membri ai echipajului navei comerciale au suferit răni uşoare în urma confruntării cu piraţii.

În afară de suma de 13.000 de dolari, piraţii au luat şi unele bunuri personale ale membrilor echipajului, inclusiv telefoane mobile, haine sau încălţăminte, au mai precizat oficialii sud-coreeni.

Nava comercială, care venea din Brazilia şi se îndrepta spre portul sud-coreean Incheon, şi-a reluat călătoria după atac.

"Un cargou obişnuită se deplasează cu o viteză mai mică de 15 noduri. Dar o şalupă rapidă controlată de piraţi s-a apropiat de nava cargo cu o viteză de peste 20 de noduri. Apoi, şapte piraţi înarmaţi s-au suit la bord şi au atacat marinarii timp de aproximativ 30 de minute" a declarat un oficial din cadrul Ministerului Afacerilor Maritime şi Pescuitului.

În ultimii ani, pe fondul intensificării activităţilor de patrulare maritimă, amploarea pirateriei pe ruta între Oceanul Indian şi cel Pacific, care trece prin Singapore, Malaysia şi Indonezia, s-a diminuat semnificativ.