21 iunie 2019

NYT: Donald Trump a aprobat o serie de atacuri împotriva Iranului care au fost anulate

Teodora Marinescu

(Adaugă detalii)

Preşedintele american Donald Trump a aprobat o serie de atacuri militare împotriva Iranului ca răspuns la doborârea unei drone de supraveghere de către forţele iraniene, însă decizia a fost anulată înainte ca acestea să fie lansate, relatează cotidianul The New York Times şi agenţia Reuters.

Liderul de la Casa Albă a aprobat atacuri care sa vizeze mai multe ţinte, inclusiv radare şi lansatoare de rachete, au declarat oficiali din cadrul administraţiei, citate de publicaţia americană.

Atacurile ar fi trebuit să fie desfăşurate vineri dimineaţă cu scopul de a reduce riscul asupra armatei iraniene şi a civililor.

Avioanele se aflau deja în aer, însă nicio rachetă nu a fost lansată înainte ca forţele aeriene să primească ordinul de a se retrage.

Este încă neclar dacă atacurile asupra Iranului vor avea loc, scrie cotidianul, adăugând că decizia privind anularea atacurilor s-ar putea datora atât preşedintelui Trump, cât şi a îngrijorărilor exprimate de administraţie privind logistica şi strategia.