02 august 2019

Noi lansări de proiectile nord-coreene în Marea Japoniei

Marinela Sarbu

Coreea de Nord a lansat noi proiectile în Marea Japoniei, au declarat joi oficiali americani, adăugând că informaţiile iniţiale indicau că lansările au fost similare cu două teste recente de rachete cu rază scurtă de acţiune efectuate de Phenian, potrivit Reuters.

Armata din Coreea de Sud a transmis că proiectile cu rază scurtă de acţiune neidentificate au fost lansate vineri la ora locală 2:59 şi 3:23 dimineaţă, din provincia South Hamgyong din Coreea de Nord în Marea Japoniei.

"Monitorizăm situaţia în cazul unor alte lansări şi ne menţinem în poziţii de alertă", a informat agenţia de ştiri din Coreea de Sud, Yonhap, care citează Sefii Statului Major al Armatei sud-coreene.

Un oficial american, vorbind în condiţii de anonimat, a spus că a fost detectat cel puţin un proiectil care nu reprezintă o ameninţare pentru America de Nord, deşi ar fi putut exista multiple proiectile.

Coreea de Nord a lansat miercuri două rachete balistice cu rază scurtă de acţiune, la doar câteva zile după ce a lansat două rachete similare, pe 25 iulie.

Preşedintele american Trump a minimalizat lansările atunci când a fost întrebat despre ele la Casa Albă imediat după ce au apărut ştiri despre cea mai recentă lansare de proiectile. El a spus reporterilor că nu este îngrijorat de faptul că sunt de rază scurtă şi „foarte standard”.