18 septembrie 2023

Noi atacuri pe Dunăre: Dronă căzută în Bulgaria. Locuitorii din judeţele Galaţi şi Tulcea au fost avertizaţi prin RO-Alert

Alexandru Gologan

Raidurile aeriene ale ruşilor la graniţa cu România au alertat autorităţile. Resturi ale dronelor doborâte ar putea cădea în zona românească. Oamenii din judeţele Galaţi şi Tulcea au fost notificaţi prin RO-Alert să nu se expună pericolului.

Sursă foto: Mediafax

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis un mesaj RO-Alert prin care a notificat populaţia din judeţele aflate pe Dunăre, limitrofe Ucrainei, despre posibilitatea căderii unor resturi în zona românească din cauza războiului.

"Există posibilitatea căderii unor obiecte din spaţiul aerian. Păstraţi-vă calmul! Adăpostiţi-vă în beciuri sau adăposturi de protecţie civilă. În lipsa unui adăpost, rămâneţi în interiorul casei, departe de geamuri şi pereţi exteriori. Durata estimată: 90 de minute", a fost mesajul primit de cetăţeni.

Scopul mesajului a fost unul informativ şi a venit la pachet cu recomandări pe care locuitorii din zonele vizate trebuie să le respecte.

Forţele Aeriene Ucrainene au raportat că ruşii desfăşoară atacuri masive cu drone în regiunea Odesa. Ucrainenii se luptă să intercepteze aparatele de zbor inamice, potrivit presei de stat, Ukrinform.

Totodată, autorităţile din Bulgaria au găsit la Tiulenovo, la 30 km de România, o dronă ce avea o bombă de aruncător, probabil de 82 mm, neexplodată.