09 octombrie 2018

Nikki Haley, ambasadorul SUA la Naţiunile Unite, a demisionat

Mihai Draghici

Nikki Haley, ambasadorul Statelor Unite la Naţiunile Unite a demisionat marţi, iar preşedintele Donald Trump a acceptat demisia, afirmă surse politice de la Washington citate de agenţiile Associated Press şi Bloomberg.

Sursă foto: Mediafax

Conform site-ului Axios.com, Nikki Haley s-a deplasat marţi la Casa Albă, unde i-a prezentat demisia sa preşedintelui Donald Trump. Liderul SUA a acceptat demisia.

Nikki Haley evocase posibilitatea demisiei săptămâna trecută, în cursul altei întrevederi cu Donald Trump.

Nikki Haley a demisionat în contextul în care în septembrie a dezvăluit că are disensiuni cu Donald Trump. "Nu sunt de acord cu preşedintele în toate privinţele. Când există dezacorduri, există moduri corecte şi moduri incorecte de a le aborda. Eu pun mâna pe telefon şi îl sun pentru a ne întâlni", explica Nikki Haley, exprimând nemulţumire că alţi oficiali optează pentru criticarea preşedintelui în mod anonim.

Donald Trump a semnalat prin Twitter că va face un "anunţ major", marţi, alături de "prietena" sa, Nikki Haley.

Nikki Haley, ambasadorul Statelor Unite la Naţiunile Unite, îşi va încheia activitatea la sfârşitul anului, a anunţat marţi preşedintele Donald Trump.

Nikki Haley îşi va încheia activitatea "la sfârşitul anului", a declarat Donald Trump.

Nikki Haley "este o persoană foarte specială", a precizat Donald Trump, explicând că ambasadorul american la ONU l-a anunţat acum şase luni că ar putea vrea să aibă o perioadă fără activitate.

"Am rezolvat o serie de probleme împreună", a spus Donald Trump.