18 aprilie 2018

Nigel Farage: Emmanuel Macron ar putea fi ultima şansă pentru Uniunea Europeană

Marian Avram

Europarlamentarul Nigel Farage, fost lider al formaţiunii eurosceptice Partidul Independenţei Marii Britanii (UKIP), a declarat, marţi, că preşedintele francez Emmanuel Macron ar putea fi ultima şansă pentru Uniunea Europeană, relatează Politico.eu.

Sursă foto: Mediafax

Declaraţiile lui Farage au fost făcute după ce fostul lider al UKIP a avut o întrevedere cu Macron la Strasbourg, la care a mai participat şi Antonio Tajani, preşedintele Parlamentului European.

”Am fost introdus preşedintelui Macron de către Tajani, care m-a prezentat drept copilul teribil al Parlamentului European, iar Macron a zâmbit şi a spus că ştie acest lucru. Macron a fost foarte politicos, iar întâlnirea cu acesta mă face să cred că el este ultima şansă pentru Uniunea Europeană”, a declarat Farage.

”În mod evident, Macron încă nu înţelege că viitorul Europei va fi eurosceptic. Recentele alegeri din Ungaria, Italia sau Cehia scot în evidenţă faptul că oamenii din Europa s-au săturat de controlul Bruxellesului şi că vor ca puterea să revină instituţiilor naţionale”, a adăugat fostul lider al UKIP.