02 mai 2019

Nicolas Maduro respinge informaţiile conform cărora ar fi vrut să fugă din Venezuela

Andreea Soare

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a respins afirmaţiile secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo, care a semnalat că liderul de la Caracas pregătise un avion pentru a fugi în Cuba în contextul tentativei de lovitură de stat, informează El Mundo.

Sursă foto: Mediafax

Pe fondul ultimelor evoluţii din Venezuela, secretarul de stat al SUA a declarat, într-un interviu pentru CNN, că Nicolas Maduro "avea un avion pregătit să decoleze, era pe punctul de a fugi (...), dar ruşii l-au împiedicat". Oficialul american susţine că Maduro se pregătea să meargă în capitala cubaneză, Havana.

Preşedintele venezuelean a negat aceste afirmaţii. Moscova a contestat, de asemenea, aceste acuzaţii, numindu-le "ştiri false". Nici purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor de Externe din Venezuela nu este de acord cu ultimele acţiuni ce vin dinspre Washington: "La Washington, unii politicieni nu văd cât de defectuos este cursul acestor acţiuni. Washingtonul a făcut totul pentru a perturba armata, iar acum foloseşte ştirile false pentru a porni un război informaţional", a declarat, pentru CNN, María Zajarova.

În urma unei convorbiri telefonice, ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, i-a transmis secretarului de stat al SUA, Mike Pompeo, că „alte noi acţiuni agresive” împotriva Venezuelei vor avea consecinţe grave. Potrivit ministrului, acţiunile SUA reprezintă o încălcare gravă a dreptului internaţional, iar singura soluţie pentru criza din Venezuela este un dialog al tututor puterilor politice.