13 septembrie 2019

Nicolas Maduro nu va participa la sesiunea Adunării Generale a ONU

Andrei Vacaru

Preşedintele Venezuelei, Nicolas Maduro, a declarat că nu va participa la sesiunea anuală a Adunării Generale a Organizaţiei Naţiunilor Unite, care va avea loc la finalul acestei luni, informează DPA.

Sursă foto: Mediafax

Maduro şi-a anunţat decizia în cadrul unui eveniment al organizaţiei de tineret a partidului său, care a avut loc la Caracas.

„Am mers anul trecut, anul acesta nu voi merge. Anul acesta voi sta cu voi aici, în Venezuela şi voi munci”, a spus el.

Maduro, care ar fi urmat să ţină un discurs în faţa Adunării Generale a ONU pe 26 septembrie, a declarat că vicepreşedintele Delcy Rodriguez şi ministrul de Externe, Jorge Arreaza, vor merge la New York în locul său pentru a reprezenta „vocea şi adevărul” poporului venezuelean.

Sesiunea anuală a Adunării Generale va avea loc la scurt timp după ce Venezuela a lansat un exerciţiu militar de amploare la graniţa cu Columbia, pe fondul deteriorării relaţiilor dintre Caracas şi Bogota. Columbia acuză Venezuela de protejarea unor grupări columbiene de gherilă şi intenţionează să ridice această problemă în faţa Adunării Generale a ONU. În replică, Nicolas Maduro a declarat că va informa Naţiunile Unite cu privire la presupuse planuri de război ale Columbiei.